A legújabb kutatások már cáfolják, hogy a zsírszegény étrend lenne a fogyás fő pillére. Sőt, számos
fogyókúrás étrend a jó zsírok fogyasztását egyenesen létfontosságúnak tartja ahhoz, hogy véglegesen
megszabaduljunk felesleges kilóinktól!
Omega 3-6-9 zsírsavak a jó zsírok forrása!
A többszörösen telítetlen omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsavak nélkülözhetetlenek
egészségünk és fogyásunk szempontjából. A szervezet nem képes maga előállítani ezeket a
zsírsavakat, működéséhez azonban elengedhetetlenek. Éppen ezért az ilyen esszenciális zsírsavakat
az étkezéssel vagy táplálékkiegészítők segítségével kell magunkhoz venni. Az omega-9 egyszeresen
telítetlen zsírsav (nem esszenciális zsírsav), jótékony hatása azonban megkérdőjelezhetetlen.
Az omega 3-6-9 zsírsavak együttes hatása,
jótékony tulajdonságai:
• Szépíti a körmöket, a hajat és bőrt;
• Segíti a vérkeringést, növeli a teljesítményt;
• Leköti a savakat, hozzájárul a zsírégetéshez;
• Csökkenti a koleszterinszintet és vérnyomást;
• Megelőzi az érelmeszesedést és a szívbetegségeket;
• Megelőzi a menstruáció előtti kellemetlen tüneteket;
• Antioxidáns hatású, semlegesíti a káros szabadgyököket;
• Védelmet nyújt a szívbetegségek kialakulásával szemben;
• Megelőzi az ízületi gyulladást, csökkenti a reumás fájdalmakat.
Fogyás szempontból még hangsúlyos, hogy minden zsír közül az omega-3 zsírok képesek a legtöbb
sav lekötésére, az omega-6 zsírok pedig az anyagcsere hatékonyságának növelésével kiemelkedő
segítséget nyújtanak a fölösleges testzsír elégetésében!
Omega 3-6-9 - Miként segítik a jó zsírok a fogyást?
Egészségünk szempontjából, az oxigén és a víz után, a zsír a következő legfontosabb tényező. A zsír
szükséges a sejtek felépítéséhez, a hormonok termeléséhez, az ízületek olajozott működéséhez,
kipárnázza a szerveinket, valamint segíti a vér sima áramlását.
A fentieken kívül fogyás szempontból létfontosságú, az hogy a zsír képes lekötni, közömbösíteni és
eltávolítani a testben túltengő savakat.
A zsír másik fontos tulajdonsága, hogy a zsír sokkal jobb üzemanyag mint a szénhidrátok vagy a
fehérjék égetéséből származó energia. A zsír égetéséből hatszor annyi energiához juthatunk,